Chleb żurawinowo-kukurydziany szybki jest Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 542 kalorie, 9g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, maślankę, niebieloną mąkę uniwersalną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Miód Żurawina Mąka Kukurydziana Szybki Chleb, Cytrynowo-Tymiankowa Mąka Kukurydziana Szybki Chleb, oraz Chlebek Z Orzechami Żurawinowymi.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. Spryskaj metalową patelnię o wymiarach 9x5x3 cali z nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
2
Mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, sól i proszek do pieczenia ubić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Mąka Kukurydziana
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
3
Ubić maślankę, roztopione masło, syrop klonowy, jajka i ekstrakt w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Klonowy
Maślanka
Ekstrakt
Masło
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
4
Dodać mieszaninę maślanki do mieszaniny mąki; mieszać tylko do wymieszania. Wymieszać 3/4 szklanki posiekanych orzechów pekan i żurawiny. Łyżka ciasto na patelni. Ułóż połówki orzechów pekan w rzędzie na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzechów Pekan
żurawina
Maślanka
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Pieczemy chleb, aż góra będzie złotobrązowa, a nóż do parowania włożony do środka chleba wychodzi czysty, luźno tenting chleb folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, około 1 godziny 10 minut. Schłodzić w patelni na stojaku 20 minut. Obróć się na rack; cool.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
Folia Aluminiowa
Patelnia
6
Trochę naprzód: można zrobić 1 dzień wcześniej. Owinąć chleb folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
7
Dalej do przodu: może być wykonany, a następnie zamrożony do 2 tygodni wcześniej. Owinąć w folię, a następnie umieścić w zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
Folia Aluminiowa
8
* Biała mąka pełnoziarnista jest mielona ze 100 procent twardej białej pszenicy. Zawiera wszystkie zarodki i otręby (oraz wartość odżywczą) zwykłej pełnoziarnistej pszenicy, ale ma naturalnie jaśniejszy kolor i łagodniejszy smak. Jest dostępny w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną oraz od kingarthurflour.com.