Przepis na chleb żurawinowo-jabłkowy można przygotować w około 50 minut . Za 19 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 24 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 169 kalorii . 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Udaj się do sklepu i kup białka jaj, mleko, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również chleb bananowy, żurawinowo-jabłkowy , niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen i bułeczki jabłkowo-żurawinowe .
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszaj mieszankę ciastek i cukier. W innej misce ubij białka jaj, śmietanę, mleko, olej i skórkę pomarańczową. Wymieszaj z suchymi składnikami, aż będą wilgotne. Wymieszaj z jabłkiem i żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Syrop Klonowy I Dodatkowe Kawałki Mlecznej Czekolady I Masła Orzechowego
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać do trzech foremek o wymiarach 5-3/4 cala x 3 cale x 2 cale wysmarowanych sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
3
Piec w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
W małej misce wymieszaj cukier puder z taką ilością soku pomarańczowego, aby uzyskać konsystencję pozwalającą na polewanie; polej wystudzone bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-up
Jak Zazdrość Anioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego