Chleb żurawinowo-jabłkowy
Przepis na chleb żurawinowo-jabłkowy można przygotować w około 50 minut . Za 19 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 24 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 169 kalorii . 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Udaj się do sklepu i kup białka jaj, mleko, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również chleb bananowy, żurawinowo-jabłkowy , niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen i bułeczki jabłkowo-żurawinowe .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mieszankę ciastek i cukier. W innej misce ubij białka jaj, śmietanę, mleko, olej i skórkę pomarańczową. Wymieszaj z suchymi składnikami, aż będą wilgotne. Wymieszaj z jabłkiem i żurawiną.
Wlać do trzech foremek o wymiarach 5-3/4 cala x 3 cale x 2 cale wysmarowanych sprayem do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę.
W małej misce wymieszaj cukier puder z taką ilością soku pomarańczowego, aby uzyskać konsystencję pozwalającą na polewanie; polej wystudzone bochenki.