Chleb śniadaniowy z szafranem i rodzynkami

Chleb śniadaniowy z szafranem i rodzynkami
Szafran i rodzynki chleb śniadanie może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 190 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciepłej wody, masła, drożdży i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Chleb śniadaniowy z szafranem i złotymi rodzynkami, Cynamon Rodzynki Śniadanie Chleb Budyń, oraz Szafranowe Bułeczki Z Rodzynkami.

Instrukcje

1
Połączyć mleko i szafran; odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
MlekoMleko
2
Rozpuścić drożdże i 1 łyżeczkę cukru w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut lub do spienienia. Wymieszać z mlekiem. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj 5 szklanek mąki, rodzynki, 1/4 szklanki cukru, masło i sól do mieszaniny mleka, mieszając, aby utworzyć miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
4
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 1/2 godziny lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Podziel na pół. Uformuj każdą porcję w 5-calowy okrągły bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Umieść bochenki, szew boki w dół, 3 cale od siebie, na dużej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Wykonaj 2 ukośne cięcia o głębokości 1/4 cala na górze każdego bochenka za pomocą ostrego noża. Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
6
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Odkryj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
8
Piec w 375 przez 30 minut lub aż bochenki są rumiane na dnie i dźwięk puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojakach z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia2
Magazyn