Chleb Z Parmezanem Focaccia
Parmezan Focaccia chleb może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, drożdże do chleba, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Podobne przepisy to Rozmaryn i parmezan Chleb Focaccia, Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, oraz chleb z bazylią focaccia, jak zrobić chleb z bazylią focaccia.
Instrukcje
Składniki umieścić w maszynie do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz ustawienie ciasta i zacznij.
Gdy ciasto raz urosnie w maszynce do chleba, przenieś je do naoliwionej, okrągłej blachy do pieczenia o średnicy 8 cali. Pozostawić do wzrostu, aż podwoi się luzem.
Poklep go palcem, aż do dna puszki. Pozostawić do odpoczynku przez kolejne pięć lub dziesięć minut.
Na wierzch bochenka wlać oliwę z oliwek i posypać parmezanem.
Piec w temperaturze 400 stopni F (205 stopni C) w środku piekarnika przez około 20 minut, do złotego koloru.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo