Chleb Z Orzechami Żurawinowymi Pomarańczowymi
Chleb z orzechami żurawinowymi i pomarańczowymi zajmuje około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 643 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz masło, żurawinę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako chleb. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Chleb Żurawinowo-Pomarańczowo-Orzechowy, Chleb Z Orzechami Żurawinowo-Pomarańczowymi, oraz Chleb Z Orzechami Żurawinowymi Pomarańczowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°.
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Wymieszać posiekaną żurawinę i orzechy włoskie, aby pokryć mieszanką mąki. (Polewanie mąką pomoże zawiesić orzechy i żurawinę w cieście i uchronić je przed utonięciem.)
Połącz mokre składniki: w osobnej misce połącz sok pomarańczowy, cukier, roztopione masło, jajko i skórkę pomarańczową.
Dodaj mokre składniki do suchego:
Wlać mieszaninę cukru z sokiem pomarańczowym do mieszanki mąki z orzechami żurawinowymi i złożyć, aż tylko się zmiksuje. (Nie przesadzaj!)
Ciasto przełożyć na dobrze posmarowaną masłem patelnię 8x4 lub 9x5.
Piec w temperaturze 177° przez 50 do 55 minut lub do czasu zakończenia (tester włożony do środka wychodzi czysty).
Schłodzić na patelni przez 10 minut.
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.