Chleb z orzechami żurawinowymi II
Chleb z orzechami żurawinowymi II to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ten chleb ma 338 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 362 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sok pomarańczowy, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Podstawowy chleb z rodzynkami lub chleb żurawinowy, Maszyna Do Chleba Chleb Pełnoziarnisto-Żurawinowy, oraz Listwy mocujące daty i nakrętki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj patelnię bochenkową 8x4 cala.
W średniej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną.
Pokroić w maśle, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
W małej misce ubić jajko, sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową. Zmiksować do suchej mieszanki. Wymieszać z żurawiną i orzechami włoskimi.
Piec w nagrzanym piekarniku 65 do 70 minut, lub aż Drewniana wykałaczka włożona na środku wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni 10 minut, wyjąć do stojaka na druty i całkowicie schłodzić przed podaniem.