Chleb z nasion pełnoziarnistych jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 1824 kalorii, 53g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Mieszanka melasy, jajka, nasiona słonecznika i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to 100% Pełnoziarnisty Chleb Orzechowo-Nasienny, Chleb Z Nasion Pełnoziarnistych, oraz Chleb Pszenny Z Nasion Kopru Włoskiego.
Instrukcje
1
Wymieszać 1/2 szklanki wody i musu jabłkowego w małej misce. Rozpuścić drożdże w mieszaninie, odstawić do kremowej, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus Jabłkowy
Woda
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Wlać mieszaninę drożdży do dużej miski z 3 1/2 szklanki ciepłej wody, miód, melasa, olej roślinny, sok z cytryny, i jajka; wymieszać, aby dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sok Z Cytryny
Melasa
Miód
Woda
Drożdże
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
W osobnej misce połączyć mąkę pszenną, nasiona lnu, nasiona słonecznika, pękniętą pszenicę i sól. Mieszaj mieszaninę mąki z mieszaniną drożdży, aż powstanie gładkie ciasto. Zagnieść na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładka i elastyczna, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Nasiona Słonecznika
Pszenica Pęknięta
Siemię Lniane
Ciasto
Drożdże
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Umieść w lekko naoliwionej misce i przykryj; pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się objętość, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Lekko posmaruj cztery patelnie bochenkowe 9x5 cali. Rozwałkować ciasto, uformować bochenki i ułożyć na patelniach. Pozostawić do wyrośnięcia w patelniach, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Punch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
6
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Piec 40 do 50 minut, lub aż bochenki dźwięk puste po wyjęciu z patelni i dotknął na dnie.