Chleb Z Kaszą Gryczaną Bezglutenową

Chleb Z Kaszą Gryczaną Bezglutenową
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,82 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 652 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, oliwę z oliwek, nasiona słonecznika i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chleb Proso Bezmleczny/Bezglutenowy, Bezglutenowe / Bezmleczne Bułeczki Z Prosa, oraz Muffinki Bananowe Z Kaszą Gryczaną (Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce połączyć mąki, skrobie, ksantan, 2 łyżki łuski psyllium, Mączka migdałowa, nasiona i mielone pekan, sól, soda oczyszczona i proszek do pieczenia.Rozpuścić drożdże w 1/2 szklanki letniej wody z jedną łyżeczką syropu z agawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Psylliumłuski Psyllium
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Połącz jajka, oliwę z oliwek, drugą połowę szklanki letniej wody.Wymieszać 4 łyżki łuski psyllium do 3/4 szklanki wody. Dobrze wymieszać, aby rozpuścić, a następnie natychmiast wrzucić rozpuszczone łuski do mieszaniny olej-woda i ubijać, aż uzyskasz gładki krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Psylliumłuski Psyllium
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Rozpuszczone drożdże wlać do mieszanki mąki, następnie wrzucić do mieszanki jajecznej i zacząć ugniatać z hands.It ' s ważne, aby ugniatać ręcznie, bo trzeba czuć, czy ciasto staje się zagniatać. Jeśli jest zbyt suchy, powoli dodaj trochę letniej wody, aż do uzyskania wilgotnego, ale dobrze zagniatanego ciasta.Zagnieść co najmniej 10 minut na powierzchni skrobiowej.Uformuj jeden okrągły bochenek, umieść Bochenek w dużej misce.Przykryj i pozostaw w ciepłym miejscu na 2 godziny.Po 2 godzinach nie wbijaj ciasta! Delikatnie wyciągnij wyrośnięty bochenek z miski i połóż na wyłożonej papierem blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PunchPunch
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umieść tacę w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F lub 180 stopni Celsjusza.NIE PODGRZEWAJ!
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Piec przez 1 godzinę.Po godzinie drewniany szpikulec włożony w środek bochenka powinien wyjść czysty, a dno bochenka powinno brzmieć pusto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Ostudzić na stojaku z drutu. W przeciwieństwie do innych chlebów bezglutenowych, ten może być krojony i spożywany na ciepło.Smacznego!
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaaktywne suche drożdżeaktywne suche drożdże1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSyrop z agawySyrop z agawy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBita śmietana i prażone płatki migdałówBita śmietana i prażone płatki migdałów591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemaranta trzcinowatamaranta trzcinowata1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka gryczanamąka gryczana2Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanasiona lnu, mielonenasiona lnu, mielone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka z prosamąka z prosa791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzechy pekan, mieloneorzechy pekan, mielone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calałuski psylliumłuski psyllium43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calałuski psylliumłuski psyllium591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezielone, nieprażone pestki dyni, np. pestki dynizielone, nieprażone pestki dyni, np. pestki dyni591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowamąka ryżowa12 łyżeczki czosnku w proszkupokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenasiona słonecznikanasiona słonecznika591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowa słodkamąka ryżowa słodka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweskrobia z tapiokiskrobia z tapioki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka teffmąka teff1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda, temperatura pokojowawoda, temperatura pokojowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda, letniwoda, letni2Batoniki toffi Heathguma ksantanowaguma ksantanowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn