Chleb Z Kaszą Gryczaną Bezglutenową

Chleb Z Kaszą Gryczaną Bezglutenową
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,82 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 652 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, oliwę z oliwek, nasiona słonecznika i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chleb Proso Bezmleczny/Bezglutenowy, Bezglutenowe / Bezmleczne Bułeczki Z Prosa, oraz Muffinki Bananowe Z Kaszą Gryczaną (Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce połączyć mąki, skrobie, ksantan, 2 łyżki łuski psyllium, Mączka migdałowa, nasiona i mielone pekan, sól, soda oczyszczona i proszek do pieczenia.Rozpuścić drożdże w 1/2 szklanki letniej wody z jedną łyżeczką syropu z agawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Psylliumłuski Psyllium
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Połącz jajka, oliwę z oliwek, drugą połowę szklanki letniej wody.Wymieszać 4 łyżki łuski psyllium do 3/4 szklanki wody. Dobrze wymieszać, aby rozpuścić, a następnie natychmiast wrzucić rozpuszczone łuski do mieszaniny olej-woda i ubijać, aż uzyskasz gładki krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Psylliumłuski Psyllium
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Rozpuszczone drożdże wlać do mieszanki mąki, następnie wrzucić do mieszanki jajecznej i zacząć ugniatać z hands.It ' s ważne, aby ugniatać ręcznie, bo trzeba czuć, czy ciasto staje się zagniatać. Jeśli jest zbyt suchy, powoli dodaj trochę letniej wody, aż do uzyskania wilgotnego, ale dobrze zagniatanego ciasta.Zagnieść co najmniej 10 minut na powierzchni skrobiowej.Uformuj jeden okrągły bochenek, umieść Bochenek w dużej misce.Przykryj i pozostaw w ciepłym miejscu na 2 godziny.Po 2 godzinach nie wbijaj ciasta! Delikatnie wyciągnij wyrośnięty bochenek z miski i połóż na wyłożonej papierem blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PunchPunch
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść tacę w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F lub 180 stopni Celsjusza.NIE PODGRZEWAJ!
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Piec przez 1 godzinę.Po godzinie drewniany szpikulec włożony w środek bochenka powinien wyjść czysty, a dno bochenka powinno brzmieć pusto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Ostudzić na stojaku z drutu. W przeciwieństwie do innych chlebów bezglutenowych, ten może być krojony i spożywany na ciepło.Smacznego!
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m

Składniki

22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuaktywne suche drożdżeaktywne suche drożdże1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSyrop z agawySyrop z agawy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemiękkie masło do wysmarowania foremekmiękkie masło do wysmarowania foremek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemaranta trzcinowatamaranta trzcinowata1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka gryczanamąka gryczana2Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzunasiona lnu, mielonenasiona lnu, mielone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka z prosamąka z prosa791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzechy pekan, mieloneorzechy pekan, mielone22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzułuski psylliumłuski psyllium42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzułuski psylliumłuski psyllium591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenasiona dyninasiona dyni591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowamąka ryżowa11 łyżka suszonego oregano5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenasiona słonecznikanasiona słonecznika591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowa słodkamąka ryżowa słodka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweskrobia z tapiokiskrobia z tapioki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka teffmąka teff1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda, temperatura pokojowawoda, temperatura pokojowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda, letniwoda, letni2Batoniki toffi Heathguma ksantanowaguma ksantanowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn