Chleb Wiśniowo Orzechowy
Chleb Wiśniowo-Orzechowy to wegetariański przepis lakto ovo składający się z 64 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 156 kalorii. Za 23 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mało kto lubił ten chleb. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Mieszanka wiśni maraschino, maślanki, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt niesamowity wynik łyżką wynoszący 10%. Podobne przepisy obejmują chleb wiśniowo-orzechowy {Pat's}, słodki, miękki chleb wiśniowy z polewą wiśniowo-migdałową i lawiny błotne wiśniowo-orzechowe.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Ubij żółtka i wanilię.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; dodajemy do ubitej masy na zmianę z maślanką, tylko do połączenia (ciasto będzie gęste).
W małej misce ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć do ciasta. Dodać wiśnie i orzechy pekan.
Przenieś do czterech natłuszczonych i posypanych mąką 8-calowych. x 4 cale patelnie do chleba.
Piec w temperaturze 350° przez 50-55 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta, a bochenki będą złotobrązowe. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę.