Chleb Pszenny Miodowy
Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 188 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Jeśli 23 grosze za porcję spada w budżecie, chleb miodowo-pszenny może być niesamowity Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jeśli masz aktywne drożdże, pękniętą pszenicę, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, Chleb Pełnoziarnisty Miód, oraz Chleb Pełnoziarnisty Miód.
Instrukcje
W średniej misce połącz popękaną pszenicę, miód, sól i 2 szklanki wrzącej wody. Przykryć czystym ręcznikiem lub folią i odstawić na 30 minut.
W małej misce rozpuścić drożdże w 3/4 szklanki ciepłej wody (90 do 105).
Odstawić do piany, około 5 minut.
W misce miksera stojącego ubić mąkę pełnoziarnistą i 2 szklanki mąki chlebowej.
Dodać spękane mieszanki pszenicy i drożdży.
Przymocuj hak do ciasta i, z mikserem na niskim poziomie, wymieszaj do połączenia.
Dodaj pozostałą mąkę chlebową, 1/4 szklanki na raz, aż ciasto odciągnie się od wnętrza miski. Kontynuuj mieszanie, aż będzie gładkie i elastyczne, dodając więcej mąki, aby ciasto nie sklejało się zbyt mocno. Kiedy ciasto jest gotowe, powinno czuć się trochę jak płatek ucha, gdy go uszczypniesz.
Masłem dużą miskę i umieścić w nim ciasto. Przykryć luźno i odstawić, aż ciasto podwoi się luzem, około 1 godziny. Dziurkować ciasto, przykryć i ponownie odstawić podwojone, około 1 godziny.
Podzielić ciasto na pół i kształtować każdą połowę na szorstki 8-in.- długi prostokąt. Butter two 8-in. Patelnie bochenkowe i włóż ciasto do patelni. Przykryć i odstawić do podwojenia luzem, 30 do 45 minut.
Roztopić 2 łyżki. masło i pędzel na wierzch bochenków. Za pomocą maszynki do golenia lub ząbkowanego noża wykonaj 1/4 cala.- Głębokie slash wzdłuż na górze każdego bochenka i piec, aż zbrązowieje, o 35 protokół.
Wyjmij bochenki z patelni (robią się, jeśli brzmią puste po naciśnięciu na dno) i ostudź na stojakach z drutu.