Chleb Pszenny Cynamonowo-Rodzynkowo-Orzechowy
Cynamon-rodzynki-orzech chleb pszenny może być tylko chleb, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 152 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24 i kosztuje 29 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz olej roślinny, szybko działające drożdże, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chleb Cynamonowo-Rodzynkowy Pełnoziarnisty, Cynamon Rodzynka Orzech Chleb, oraz Walnut, Laskelnut and Golden Raisin Wheat Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę pszenną i drożdże.
Dodać ciepłą wodę. Ubić trzepaczką do drutu lub mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minutę, często skrobając miskę. Przykryć szczelnie folią i odstawić na 15 minut.
Wymieszać z brązowym cukrem, olejem, cynamonem, solą i 1 szklanką mąki chlebowej; ubić na gładką masę. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1/2 szklanki na raz, aż powstanie miękkie, gładkie ciasto.
Ciasto ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni. Zagniataj 5 do 10 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie gładkie i sprężyste. Zagnieść w orzechach włoskich i rodzynkach. Smaruj dużą miskę ze skracaniem.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. Przykryj miskę luźno folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu około 1 godziny lub do czasu, aż ciasto podwoi się. Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.
Smar nieizolowany arkusz cookie z skracania lub sprayu do gotowania; posypać mąki kukurydzianej.
Ciasto ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni. Delikatnie uformuj równą, okrągłą kulkę, nie uwalniając wszystkich pęcherzyków w cieście. Rozciągnij boki ciasta w dół, aby uzyskać gładką górę.
Umieść bochenek z gładką stroną do góry na arkuszu cookie. Spryskaj Bochenek zimną wodą. Przykryj luźno folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu 45 do 60 minut lub do momentu, gdy ciasto prawie podwoi się.
Piekarnik rozgrzać do 191°. rozpylić Bochenek zimną wodą. Z ostrym ząbkowanym nożem, starannie wyciąć 1/4-cala-głębokie cięcia w Tic-Tac-toe wzór na wierzchu bochenka.
Wstawić do piekarnika; spryskać zimną wodą.
Piec 35 do 40 minut lub do bochenka jest ciemnobrązowy i brzmi puste po naciśnięciu.
Usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego; fajne.