Chleb Pleciony
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Jeśli 51 centów za porcję spada w budżecie, pleciony chleb może być super Wegetariańskie przepis do wypróbowania. 23 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, mąkę, płatki ziemniaczane instant i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pleciony Chleb Jajeczny, Pleciony Chleb Jajeczny, oraz Pleciony Chleb Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wodę, drożdże, miód, mąki, płatki ziemniaczane i suche mleko w misce miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta. Zagniataj, aż mieszanina będzie gładka i elastyczna, około 5 minut.
Dodaj sól i oliwę z oliwek i kontynuuj ugniatanie, aż sól i olej zostaną włączone, a ciasto będzie gładkie, błyszczące i elastyczne, około 10 minut dłużej. Przykryć miskę folią i odstawić do podwojenia rozmiaru, około godziny.
Mąka powierzchni roboczej i włączyć ciasto. Uformuj go w szorstki prostokąt, a następnie użyj wałka do ciasta, aby rozwinąć go w około prostokąt o wymiarach 14 na 18 cali. Za pomocą noża do ciasta, noża do pizzy lub ostrego noża, pociąć na trzecie, wzdłuż, a następnie pociąć każdy z tych 3 kawałków na sześć 18-calowych pasków. Zbierz każdą grupę sześciu nici razem luźno i uszczypnij jeden koniec każdej grupy razem. Zrób warkocz, traktując każdą grupę po sześć, jakby była to jedna nić. Trzymaj nici luźne i staraj się nie rozciągać ciasta. Kiedy dojdziesz do końca plecionki, przycinaj długie kawałki, uszczypnij końce razem i włóż je pod. Drugi koniec ciasta również podłożyć,
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia, wyregulować stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 177°
Przenieś plecionkę na arkusz podkładu, wyprostuj ją i zrób jak najbardziej równomierną. Przykryć folią i odstawić do podwojenia rozmiaru, około 40 minut.
Gdy ciasto podwoi się, zdejmij folię i umyj jajkiem.
Piec chleb w 177°, aż będzie ładnie rumiane, o 25 protokół.
Niech Bochenek ostygnie całkowicie na stojaku, aż całkowicie ostygnie.