Chleb Pełnoziarnisty Po Niemiecku
Jeśli 76 centów za porcję spada w budżecie, pełnoziarnisty Niemiecki chleb może być spektakularny wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 114 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, ocet jabłkowy, nasiona i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj 100% Pełnoziarniste Ciasteczka Inspirowane Niemiecką Czekoladą, Makaron Po Niemiecku, oraz Czerwona Kapusta Po Niemiecku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce do mieszania rozpuść drożdże w około 1/2 szklanki wody (nie trzeba być dokładnym, wkrótce dodasz resztę wody).
Pozostaw to na kilka minut, podczas smarowania patelni bochenkowej 9 x 5 cali.Mąkę i sól przesiać do miski.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki (resztę wody, ocet i nasiona) i mieszaj, aż powstanie stosunkowo gładkie ciasto. Mój był jeszcze lepki dotyk, ale nadal można obsługiwać i uformować bez całkowitego przyklejania się do palców.Uformuj ciasto w kształt bochenka, który będzie pasował do końca na patelni. Po prostu kształtuję go, a następnie przewracam kilka razy na blacie, aby wyglądał trochę ładniej i miał odpowiednią długość.Lekko przykryj Bochenek folią saran lub ręcznikiem do herbaty i pozostaw go w stosunkowo ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, przez około godzinę do półtorej godziny. Powinien podwoić rozmiar i ładnie wypełnić patelnię.Rozgrzej piekarnik do temperatury 480ºF (250ºC).
Piec Bochenek przez 15 minut, zmniejszyć ogień do 390ºF (200ºC) i piec przez kolejne 45 minut.
Wyjmij bochenek z patelni (powinien wyskoczyć od razu) i uderz w dno. Jeśli naprawdę brzmi pusto, to jest zrobione. Jeśli uważasz, że potrzebuje trochę więcej czasu, włóż go z powrotem do piekarnika i piec dłużej w razie potrzeby. Mój Bochenek został zrobiony po początkowej godzinie,ale możesz potrzebować kolejnych 10-20 minut, w zależności od wilgoci i takich.