Chleb Owsiany babci
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj chleba owsianego babci. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 251 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Za 20 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś melasę, brązowy cukier, staromodny owies i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Prababcia Gibson ' s Oatmeal Bread, Pełnoziarnisty chleb owsiany z miodem słonecznikowym babci, oraz Ciasteczka owsiane babci dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce połącz wrzącą wodę, masło, sól i cukier. Dodać owies; ostudzić do letniego. W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Dodaj melasę, brązowy cukier i 1 szklankę mąki. Ubijaj, aż będzie gładka. Dodaj mieszankę owsianą i tyle pozostałej mąki, aby uzyskać sztywne ciasto.
Wyłóż na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1-1/2 godziny.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na pół. Uformuj każdą porcję w kulkę. Przykryj i odstaw na 10 minut; uformuj bochenki.
Umieść w dwóch natłuszczonych 9-calowych. x 5-w. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż prawie się podwoi, około 1 godziny.
Piec w temperaturze 375° przez 30-35 minut (przykryj luźno folią, jeśli wierzch zbyt szybko się zrumieni).
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły.