Chleb Orzechowy
Chleb orzechowy wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. Mieszanka wody, soli, orzechów laskowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Spróbuj Chleb żurawinowo-orzechowy, Chleb Pszenny Orzechowy, oraz Chleb Z Orzechami Laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Orzechy laskowe rozłożyć równą warstwą na blasze do pieczenia. Gotować w 350 przez 10 minut lub do jasnobrązowego.
Zdjąć z ognia; przenieść do małej miski.
Zalać wrzącą wodą orzechy laskowe; przykryć i odstawić 20 minut. Odcedzić mieszaninę orzechów laskowych przez sito do miski, rezerwując płyn i orzechy.
Nakrętki rozprowadzić w równomiernej warstwie na podwójnej grubości ręczników papierowych; lekko poklepać dodatkowymi ręcznikami papierowymi do wyschnięcia. Odstawić.
W małym rondelku umieścić zarezerwowany płyn; podgrzewać do ogrzania (100 do 104).
Przelej zarezerwowany płyn do dużej miski.
Dodać cukier i drożdże, dobrze mieszając trzepaczką; odstawić na 5 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 3/4 szklanki mąki i soli; mieszać do miękkiego ciasta formy. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie). Przykryć ciasto; odstawić na 10 minut. Odkryć; ugniatać w zarezerwowanych orzechów laskowych.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Kształt ciasta na 9-calowy owal; umieścić na blasze do pieczenia posypane mąki kukurydzianej. Lekko spryskać powierzchnię ciasta sprayem do gotowania; przykryć.
Pozwól wznieść się w ciepłym miejscu (85), wolnym od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Piec w 375 przez 30 minut lub aż zbrązowieje na dnie i brzmi puste po naciśnięciu. Cool on wire rack.