Chleb orzechowo-owocowy
Potrzebujesz wegetariańskiego dodatku lakto-owocowego ? Chlebek orzechowo-owocowy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 5 osób i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 544 kalorie , 11 g białka i 19 g tłuszczu . 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Udaj się do sklepu i kup cukier, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje lepszą ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Chlebek owocowo-orzechowy , Kruche ciasto owocowo-orzechowe i Kuskus owocowo-orzechowy na śniadanie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Dokładnie natłuść formę do pieczenia chleba o wymiarach 8 x 5 cali. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
W małej misce dobrze ubij jajko.
Dodaj mleko i roztopione masło lub tłuszcz.
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól do miski.
Dodaj cukier, orzechy, rodzynki i skórkę pomarańczową; dobrze wymieszaj. Wmieszaj masę jajeczną do mieszanki owoców i orzechów, aż mąka będzie lekko wilgotna. Przełóż ciasto do natłuszczonej keksówki i odstaw na 20 minut.
Umieść patelnię w środkowej części piekarnika.
Piecz przez 55 do 60 minut. Wyłóż chleb na kratkę i pozostaw do ostygnięcia na kilka godzin przed pokrojeniem.