Chleb oliwkowo-czosnkowy Kalamata
Kalamatan Oliwa i czosnek chleb może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 301 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz aktywne drożdże, cukier, sól nie-jodowana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kalamatan Oliwkowy Chleb Czosnkowy, Sałatka z tunanem i karczochami na oliwkowym chlebie Kalamatan z serem Provolone i świeżymi ziołami i czosnkiem Aioli, oraz Chleb Oliwny Kalamatan.
Instrukcje
W średniej misce rozpuścić cukier w 1/2 szklanki ciepłej wody. Aby udowodnić drożdże, wymieszaj drożdże i odstaw na 5 do 10 minut w ciepłym miejscu.
Rozgrzej piekarnik do 105 stopni F (40 stopni C). Rozgrzej miskę bezpieczną dla piekarnika w piekarniku.
Umieść mąkę w misce robota kuchennego.
Dodać sól i pulsować przez kilka sekund.
Drożdże wsypać do mąki przez otwór. Natychmiast dodać dodatkowe 3/4 szklanki ciepłej wody, a następnie oliwy z oliwek. Proces przez około 1 minutę lub aż kulka ciasta oczyści boki miski procesora. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, dodaj trochę mąki przez wierzch podczas przetwarzania, lub jeśli jest zbyt suche, dodaj trochę więcej wody.
Zdjąć pokrywkę i przenieść ciasto do podgrzewanej miski. Przykryć płytką lub folią.
Odstawić na 1/2 godziny w ciepłym miejscu.
W małej misce, połączyć mielony czosnek i posiekane oliwki. Odstawić.
Po wyrośnięciu ciasta przełożyć ciasto na lekko posypaną mąką deskę. Zrób wgłębienie w cieście i umieść mieszankę oliwkową w środku. Zagnieść ciasto 10 razy. Większość mieszaniny powinna pozostać w środku ciasta. Uformuj ciasto na kłodę lub okrągły bochenek.
Posypać mąkę kukurydzianą na wysmarowanej blasze do pieczenia i umieścić bochenek na wierzchu. Włącz piekarnik do 150 stopni F (65 stopni C) przez 2 minuty, a następnie wyłącz.
Niech wyrośnie ciasto w ciepłym piekarniku na 1/2 godziny, lub do światła i puffy.
Usuń bochenek i zwiększ temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec chleb w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 30 minut lub aż Bochenek brzmi pusto po naciśnięciu.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku z drutu.