Chleb Na Zakwasie Miodowo-Pszennym

Chleb Na Zakwasie Miodowo-Pszennym
Jeśli masz z grubsza 45 minut do spędzenia w kuchni, chleb na zakwasie miodowo-pszennym może być niesamowity lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 24 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś aktywne drożdże, mąkę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako chleb. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Chleb Pełnoziarnisty Z Miodem Na Zakwasie, Chleb Na Zakwasie Pszennym Pęknięty, oraz 50 Procent Pełnoziarnistego Chleba Na Zakwasie są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj masło, miód, melasę, zakwas, kiełki pszenicy, cukier, sodę oczyszczoną, sól, mąkę pełnoziarnistą i 2 szklanki mąki uniwersalnej. Ubijaj, aż będzie gładka. Dodaj tyle pozostałej mąki uniwersalnej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
Przystawka Do ZakwasuPrzystawka Do Zakwasu
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Kiełki PszenicyKiełki Pszenicy
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
4
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na pół. Uformuj bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
6
Umieść w dwóch natłuszczonych 8-calowych. x 4-w. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
7
Posmaruj olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Piec w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub do zrumienienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn