Chleb Migdałowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać migdałowy chleb spróbować. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pastę migdałową, migdały, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Maszyna Do Chleba Migdałowo-Czekoladowy Chleb, Chleb Migdałowy: Szybki Chleb, oraz Chleb Migdałowy Joy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć, dobrze mieszając trzepaczką.
W dużej misce umieścić cukier granulowany i 3 kolejne składniki (przez pastę migdałową); ubić mikserem ze średnią prędkością ,aż dobrze się połączą (około 3 minut).
Dodać jajka, po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu; ubić wanilią. Ubijając z małą prędkością, dodaj mieszankę mąki i 1/2 szklanki mleka na przemian do mieszaniny masła, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; beat tylko do połączenia.
Zeskrobać ciasto na 9 x 5-calowy metalowy Bochenek pan pokryty sprayem do pieczenia; posypać pokrojonymi migdałami.
Piec w 350 przez 50 minut lub do drewnianego pick wstawiony w centrum wychodzi z wilgotnych okruchów przylegających. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.
W małej misce umieścić cukier puder.
Dodać pozostałą 1 łyżkę mleka i szczyptę soli; wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Mżawka glazury na wierzchu chleba; odstawić aż zestaw.