Chleb Maślany II
Chleb maślany II zajmuje od początku do końca około 3 godzin . Jedna porcja zawiera 235 kalorii , 6 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 20 centów za porcję. Ten przepis polubiło 86 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup cukier, sodę oczyszczoną, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zdążyć dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51% . Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują chleb maślany z maszyny do pieczenia chleba , chleb maślany i chleb maślany .
Instrukcje
Wyhodować drożdże w ciepłej wodzie.
Do małego rondelka włóż masło lub margarynę i maślankę.
Podgrzewaj powoli, aż masło lub margaryna się rozpuści. Chłodny do letniego.
W dużej misce umieść cukier, sól, sodę oczyszczoną, mieszaninę maślanki i drożdże.
Dodaj 3 szklanki mąki, po jednej filiżance na raz i mieszaj za pomocą końcówki do ciasta miksera elektrycznego. Stopniowo dodawaj pozostałą mąkę, nadal miksując. Gdy ciasto nie będzie się kleiło, wyłóż je na lekko posypany mąką blat. Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie miękkie i gładkie.
Włożyć do natłuszczonej miski i raz obrócić. Pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.
Uderz ciasto. Podzielić i uformować 2 bochenki.
Umieścić w dwóch dobrze natłuszczonych foremkach do pieczenia chleba o wymiarach 8 x 4 cale. Pozostawić do wyrośnięcia, aż ciasto wyrośnie o jeden cal nad patelniami.
Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 190 stopni C przez 30 do 35 minut. Bochenki są upieczone, gdy są ładnie brązowe, a po uderzeniu wydają głuchy dźwięk.