Chleb Małpi
Małpi chleb jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 276 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 333 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz pod ręką wodę, brązowy cukier, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grands Monkey Bread / Easy Monkey Bread {Idealny Na Wakacyjne Poranki!}, Caramel Monkey Bread (AKA Bubble Bread), oraz Chleb Małpi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera elektrycznego dodać mąkę, drożdże i sól. Użyj łyżki, aby dobrze wymieszać, aby połączyć, a następnie przymocuj hak do ciasta. Rozgrzej piekarnik do 93°. gdy piekarnik osiągnie żądaną temperaturę, wyłącz go. Spryskać dużą miskę sprayem do gotowania i odstawić. Jeśli używasz metalowej patelni, bardzo obficie posmaruj patelnię i odstaw na bok. W przypadku korzystania z silikonowej patelni nie jest wymagane masło.
W małym rondlu połączyć mleko i wodę i ogrzać do 110 do 46°.
Wlać rozgrzaną mieszaninę mleka do dużej miarki.
Dodaj cukier, masło i wanilię i dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Włącz mikser stojak na niskie i powoli dodać mieszaninę mleka. Gdy ciasto się połączy, zwiększ prędkość do średniej i wymieszaj, aż będzie błyszczące i gładkie (około 7-8 minut). Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej krótko zagnieść ciasto i uformować kulkę.
Umieścić ciasto w przygotowanej dużej misce i spryskać wierzch ciasta dodatkowym sprayem do gotowania. Szczelnie przykryć miskę folią i umieścić w jeszcze ciepłym piekarniku, aż ciasto podwoi rozmiar, około jednej godziny. (Uwaga: sprawdź dwukrotnie, czy piekarnik jest wyłączony lub zabijesz drożdże).
Gdy ciasto rośnie, wymieszać brązowy cukier i cynamon i odstawić. Przygotować kolejną miskę z roztopionym masłem i odstawić. Po wyrośnięciu ciasta wyjąć z piekarnika i wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Pokrój ciasto na około 8-calowy kwadrat i za pomocą noża lub noża do pizzy, pokrój na 64 1-calowe kawałki kwadratowe.
Zwiń każdy kawałek w kulkę, zanurz w roztopionym maśle i zwiń w brązowej mieszaninie cukru, a następnie ułóż warstwę na przygotowanej patelni Bundt. Pamiętaj, aby zataczać kulki ciasta, aby nie były ułożone bezpośrednio na siebie, oszałamiające daje chlebowi blokującą strukturę puzzli.
Zawiń Bundt patelnię szczelnie folią i wróć do wyłączonego piekarnika, aby kulki ciasta wzrosły, aż będą puszyste i wzrosną o cal od górnej krawędzi patelni, około godziny.
Wyjąć patelnię z piekarnika i odstawić. Rozgrzać do 177°.
Gdy piekarnik jest gotowy, zdjąć folię i piec, aż góra jest głęboko brązowy i karmel jest bulgotanie wokół krawędzi patelni, o 30 do 35 protokół. Schłodzić na patelni przez 5 minut, a następnie obrócić chleb na talerz.
Pozostaw do ostygnięcia przez 8 do 10 minut przed podaniem.
W średniej misce ubij razem cukier, mleko i wanilia, aż będą gładkie, tworząc glazurę, dodając odrobinę dodatkowego mleka, jeśli wolisz cieńszą glazurę.
Mżawka glazury na chleb małpy i podawać na ciepło.