Chleb Marchewkowo-Orzechowy
Chleb marchewkowo-orzechowy jest Wegetariańskie chleb. Jedna porcja zawiera 547 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 50 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz maślankę, mąkę, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cytrynowy Chleb Marchewkowo-Orzechowy, Pieczywo marchewkowo-orzechowe, oraz Ciasto Marchewkowe Orzechowe.
Instrukcje
Spryskaj patelnię bochenkową o wymiarach 9 na 5 cali sprayem do gotowania. Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia.
Dodać marchew i gotować na umiarkowanie dużym ogniu do miękkości, o 15 protokół.
Marchewki odcedzić i rozgnieść masą ziemniaczaną.
Tymczasem, w talerzu ciasto, toast orzechy włoskie przez około 7 protokół, lub aż lekko rumiane.
Ostudzić, a następnie grubo posiekać.
Mąkę przesiać z sodą oczyszczoną, gałką muszkatołową, cynamonem i solą. W dużej misce, ubić jajka z cukrem, aż bladożółty.
Ubij w oleju i maślance. Wymieszać z marchewką i orzechami włoskimi, a następnie wymieszać z mieszaniną mąki do wymieszania.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec przez 50 minut, lub do wyrośnięcia i tester ciasta włożony do środka wychodzi czysty.
Niech Bochenek ostygnie na patelni przez 10 minut, a następnie przekręć go na stojaku, aby całkowicie ostygł.