Chleb Marchewkowo-Orzechowy
Chleb marchewkowo-orzechowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 2321 kalorii, 39g białka, oraz 102g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz orzechy, mielone goździki, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Listwy mocujące daty i nakrętki, Batoniki do żucia z owocami i orzechami, oraz Borówka Banan Orzech Pieczone Płatki Owsiane.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. smar dno tylko bochenek patelni, 8 1/2x4 1 / 2x2 1/2 lub 9x5x3 cale.
Wymieszaj marchew, cukier, olej i jajka w dużej misce z łyżką. Pozostałe składniki wymieszać, przelać na patelnię.
Piec 50 do 60 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne 10 minut. Poluzuj boki bochenka z patelni; usuń z patelni do stojaka z drutu. Ostudzić całkowicie, około 2 godzin, przed krojeniem. Owinąć szczelnie i przechowywać w temperaturze pokojowej do 4 dni lub przechowywać w lodówce do 10 dni.