Chleb kukurydziany z cukinii na patelni
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojej kolekcji, Skillet Zucchini Cornbread może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 245 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką mąkę samorosnącą, sól, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewielu osobom naprawdę podobało się to danie z południa. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 36% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy obejmują How to Make a Skillet Cornbread , Skillet Orzo with Zucchini, Corn, Feta & Mint i Buttermilk Cornbread and Sage Stuffing .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj żeliwną patelnię.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą, mąkę, cukier i sól w misce. Odstaw.
W osobnej misce ubij jajka z olejem. Dodaj ser wiejski, cebulę i cukinię.
Zrób dołek w suchych składnikach i powoli wlewaj do nich składniki mokre.
Mieszaj, aż składniki się połączą.
Piec, aż ciasto lekko się zrumieni, a wykałaczka włożona w środek ciasta będzie czysta, przez 35–45 minut.