Chleb grillowany z szynką parmeńską
Grillowany chleb z prosciutto może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na dodatki. Jedna porcja zawiera 270 kalorii , 6 g białka i 21 g tłuszczu . Za 82 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Ten przepis z Foodnetwork wymaga prosciutto, soli i pieprzu koszernego, oliwy z oliwek i ząbka czosnku. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 40% . Ta ocena nie jest tak wybitna. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Grillowane figi z brie i prosciutto , Wytrawne grzanki z radicchio i prosciutto zwieńczone słodkim syropowym Sapa i Pieczone tosty z gruszką i prosciutto .
Instrukcje
Przygotuj grill węglowy i rozgrzej węgle do średniej temperatury lub rozgrzej grill gazowy do średnio-wysokiej temperatury.
Grilluj chleb przez 2 minuty, aż jedna strona będzie miała złoty kolor.
Połóż chleb grillowaną stroną do góry na talerzu i natychmiast natrzyj powierzchnię chleba przeciętą stroną ząbka czosnku. Aby uzyskać naprawdę czosnkową fettuntę, natrzyj mocno.
Skrop każdą kromkę chleba łyżką oliwy z oliwek.
Połóż porwaną szynkę na grillowanej stronie chleba i posyp startą mozzarellą. Włóż chleb z powrotem na gorący grill, przykryj grill i piecz przez 1 do 2 minut – wystarczająco długo, aby rozpuścić ser i podgrzać tosty. (Upewnij się, że otwór wentylacyjny jest otwarty, aby ogień nie zgasł!)
Skropić odrobiną oliwy z oliwek, posypać natką pietruszki, solą i pieprzem i podawać na gorąco.