Chleb Francuski
Francuski chleb może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 9 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, ciepłą wodę, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, Mały Ultra-Lekki Zdrowy Francuski Chleb Bochenek (Abm) Chleb Maszyna, oraz Chleb Francuski Pełnoziarnisty dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć 2 szklanki mąki, drożdże i sól. Wymieszać 2 szklanki ciepłej wody i ubijać, aż dobrze wymieszać za pomocą miksera stojącego z uchwytem na hak do ciasta. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj jak najwięcej pozostałej mąki.
Na lekko posypanej mąką powierzchni zagnieść tyle mąki, aby ciasto było sztywne, gładkie i elastyczne. Zagnieść w sumie około 8 do 10 minut. Kształt w piłkę.
Ciasto umieścić w natłuszczonej misce i raz obrócić. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż do podwojenia.
Ciasto rozwałkować i podzielić na pół. Obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Przykryć i odstawić na 10 minut.
Zwiń każdą połowę w duży prostokąt.
Zwiń, zaczynając od długiej strony. Zwilżyć krawędź wodą i uszczelnić. Końcówki stożkowe.
Nasmarować dużą blachę do pieczenia.
Posypać mąką kukurydzianą.
Umieścić bochenki, szew stronie w dół, na przygotowanej blasze do pieczenia. Lekko ubić białko z 1 łyżką wody i umyć. Przykryć wilgotną szmatką.
Odstawić do prawie dwukrotnie, 35 do 40 minut.
Bardzo ostrym nożem wykonaj 3 lub 4 ukośne cięcia o głębokości około 1/4 cala w poprzek każdego bochenka.
Piec w nagrzanym piekarniku 375 stopni F (190 stopni C) przez 20 minut.
Ponownie posmaruj mieszanką białka jaja.
Piec przez dodatkowe 15 do 20 minut, lub aż testy chleba zrobić. W razie potrzeby luźno przykryć folią, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Wyjąć z blachy do pieczenia i ostudzić na stojaku z drutu.