Chleb Francuski

Chleb Francuski

Instrukcje

1
Wymieszać razem drożdże i 1/3 szklanki wody w małej misce, aż drożdże się rozpuści, a następnie odstawić do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.) Przy włączonym silniku wlać mieszaninę drożdży i pozostałą 1 1/3 szklanki ciepłej wody do mieszaniny mąki w procesorze, mieszając, aż ciasto utworzy kulkę i odciągnie od strony miski procesora, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Przykryć rurkę podającą procesor i pozostawić ciasto do wyrośnięcia, aż napełni miskę, około 1 godziny. Pulsuj kilka razy, aby opróżnić ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Obfite patelnie do chleba z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na pół (ciasto będzie bardzo miękkie). Naciśnij 1 pół na prostokąt o wymiarach 10 na 8 cali i złóż 2 krótkie zewnętrzne boki, aby spotkać się w środku, ściskając krawędzie razem. Obróć (szew w dół), a następnie zwiń i rozciągnij w nieregularny bochenek o długości 15 cali. Umieść Bochenek, szew bokiem do góry, w patelni do chleba i obróć się, aby pokryć olejem, pozostawiając Bochenek szew bokiem w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
6
Niech bochenki wzrosną, Odkryte, w ciepłym miejscu bez przeciągów 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
7
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika, a następnie umieść dużą patelnię do pieczenia z 1 Calem wody na dnie piekarnika gazowego lub na najniższym stojaku piekarnika elektrycznego. Rozgrzej piekarnik do 232°.
8
Wykonaj 3 płytkie ukośne ukośne cięcia w dół długości każdego bochenka za pomocą maszynki do golenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
9
Pieczemy bochenki 30 minut, następnie ostrożnie wyjmujemy patelnię z piekarnikiem.
10
Wyjmij chleb z patelni i odwróć do góry nogami na górnej półce piekarnika, a następnie piec, aż złocisty i chrupiący na całym, o 5 minut więcej. Fajne bochenki na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
11
Remove bread from pans and turn upside down on upper oven rack, then bake until golden and crusty all over, about 5 minutes more. Cool loaves on a rack.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje217
Ocena Zdrowia3
Magazyn