Chleb Francuski

Chleb Francuski

Instrukcje

1
Wymieszać razem drożdże i 1/3 szklanki wody w małej misce, aż drożdże się rozpuści, a następnie odstawić do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.) Przy włączonym silniku wlać mieszaninę drożdży i pozostałą 1 1/3 szklanki ciepłej wody do mieszaniny mąki w procesorze, mieszając, aż ciasto utworzy kulkę i odciągnie od strony miski procesora, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Przykryć rurkę podającą procesor i pozostawić ciasto do wyrośnięcia, aż napełni miskę, około 1 godziny. Pulsuj kilka razy, aby opróżnić ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Obfite patelnie do chleba z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na pół (ciasto będzie bardzo miękkie). Naciśnij 1 pół na prostokąt o wymiarach 10 na 8 cali i złóż 2 krótkie zewnętrzne boki, aby spotkać się w środku, ściskając krawędzie razem. Obróć (szew w dół), a następnie zwiń i rozciągnij w nieregularny bochenek o długości 15 cali. Umieść Bochenek, szew bokiem do góry, w patelni do chleba i obróć się, aby pokryć olejem, pozostawiając Bochenek szew bokiem w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
5
Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
6
Niech bochenki wzrosną, Odkryte, w ciepłym miejscu bez przeciągów 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
7
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika, a następnie umieść dużą patelnię do pieczenia z 1 Calem wody na dnie piekarnika gazowego lub na najniższym stojaku piekarnika elektrycznego. Rozgrzej piekarnik do 232°.
8
Wykonaj 3 płytkie ukośne ukośne cięcia w dół długości każdego bochenka za pomocą maszynki do golenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Pieczemy bochenki 30 minut, następnie ostrożnie wyjmujemy patelnię z piekarnikiem.
10
Wyjmij chleb z patelni i odwróć do góry nogami na górnej półce piekarnika, a następnie piec, aż złocisty i chrupiący na całym, o 5 minut więcej. Fajne bochenki na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Remove bread from pans and turn upside down on upper oven rack, then bake until golden and crusty all over, about 5 minutes more. Cool loaves on a rack.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje217
Ocena Zdrowia3
Magazyn