Chleb figowy i daktylowy

Chleb figowy i daktylowy
Chleb figowy i daktylowy wymaga ok. 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 684 kalorie, 13g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sodę oczyszczoną, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chleb Orzechowy Daktylowy, Chleb daktylowo-figowy, oraz Chleb Orzechowy Daktylowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj patelnię do pieczenia 8x4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce połącz daktyle, figi, masło i sodę oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MasłoMasło
DaktyleDaktyle
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wlać wrzącą wodę, dobrze wymieszać i odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Cukier, orzechy włoskie i jajka ubić do mieszanki daktylowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CukierCukier
DaktyleDaktyle
JajkoJajko
5
Połączyć mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia i sól; wymieszać z mieszaniną daktyli aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
DaktyleDaktyle
SólSól
6
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w nagrzanym piekarniku przez 55 do 65 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka bochenka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut, a następnie przełożyć na stojak z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn