Chleb figowy i daktylowy wymaga ok. 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 684 kalorie, 13g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sodę oczyszczoną, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chleb Orzechowy Daktylowy, Chleb daktylowo-figowy, oraz Chleb Orzechowy Daktylowy.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj patelnię do pieczenia 8x4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
W średniej misce połącz daktyle, figi, masło i sodę oczyszczoną.
Wlać wrzącą wodę, dobrze wymieszać i odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
4
Cukier, orzechy włoskie i jajka ubić do mieszanki daktylowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Włoskie
Cukier
Daktyle
Jajko
5
Połączyć mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia i sól; wymieszać z mieszaniną daktyli aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Pszenna
Proszek Do Pieczenia
Daktyle
Sól
6
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Piec w nagrzanym piekarniku przez 55 do 65 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka bochenka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut, a następnie przełożyć na stojak z drutu, aby całkowicie ostygnąć.