Chleb drożdżowy z płatków owsianych
Chleb drożdżowy z płatków owsianych może być właśnie śniadaniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 123 kalorie , 4 g białka i 2 g tłuszczu . Za 10 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis serwuje 32 osoby. 41 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka aktywnych drożdży, skondensowanego mleka, jajka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 29% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Chleb drożdżowy z płatków owsianych , Bułeczki drożdżowe z płatków owsianych i Chleb drożdżowy ze słodkim hawajskim mango (maszyna do pieczenia chleba) .
Instrukcje
W rondlu ustawionym na średnim ogniu zagotuj mleko, wodę i tłuszcz. W międzyczasie wymieszaj w misce 2 szklanki płatków owsianych, brązowy cukier i sól.
Dodaj mieszaninę mleka; odstawić, aż mieszanina osiągnie temperaturę 110°-115°. W małej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie; dodać do mieszanki owsianej.
Dodaj 3 szklanki mąki; ubijaj, aż będzie gładkie.
Dodajemy tyle pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto. Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny. Uderz ciasto w dół; podzielić na pół. Uformuj dwa bochenki; przenieść do nasmarowanej 8-calowej. x 4 cale patelnie do chleba. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 40 minut.
Posmaruj jajkiem; posypać resztą płatków owsianych.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z foremek i ostudzić na metalowej kratce.