Chleb drożdżowy z mąki kukurydzianej
Przepisów na chleb nigdy za wiele, więc wypróbuj chleb drożdżowy kukurydziany. Ten wegetariański przepis na lakto ovo podaje 32 porcje i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 185 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga mleka, masła, jajek i cukru. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 25%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Wypróbuj ulubiony chleb drożdżowy z mąki kukurydzianej, chleb drożdżowy ze słodkiego hawajskiego mango (z maszyny do pieczenia chleba) i wypiek chleba: chleb drożdżowy ze słodkiej kukurydzy, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W misce wymieszaj 3 szklanki mąki, mąki kukurydzianej i drożdży. W małym rondlu podgrzej mleko, masło, cukier i sól, aż termometr osiągnie 120°-130° (masło nie musi się topić). Mieszaj z drożdżami na niskich obrotach, aż zostaną zwilżone.
Dodaj jajka; ubijaj na niskim poziomie przez 30 sekund. Ubijaj na wysokich obrotach przez 3 minuty. Dodajemy tyle pozostałej mąki, aby powstało sztywne ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1-1/4 godziny. Uderz ciasto w dół; zagnieść cztery do pięciu razy. Uformuj dwa bochenki i włóż do natłuszczonej formy o średnicy 8 cali. x 4 cale patelnie do chleba. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 30 minut.
Wyjmij z foremek i ostudź na metalowej kratce.