Chleb drożdżowy z mąki kukurydzianej

Chleb drożdżowy z mąki kukurydzianej
Przepisów na chleb nigdy za wiele, więc wypróbuj chleb drożdżowy kukurydziany. Ten wegetariański przepis na lakto ovo podaje 32 porcje i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 185 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga mleka, masła, jajek i cukru. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 25%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Wypróbuj ulubiony chleb drożdżowy z mąki kukurydzianej, chleb drożdżowy ze słodkiego hawajskiego mango (z maszyny do pieczenia chleba) i wypiek chleba: chleb drożdżowy ze słodkiej kukurydzy, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj 3 szklanki mąki, mąki kukurydzianej i drożdży. W małym rondlu podgrzej mleko, masło, cukier i sól, aż termometr osiągnie 120°-130° (masło nie musi się topić). Mieszaj z drożdżami na niskich obrotach, aż zostaną zwilżone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj jajka; ubijaj na niskim poziomie przez 30 sekund. Ubijaj na wysokich obrotach przez 3 minuty. Dodajemy tyle pozostałej mąki, aby powstało sztywne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, 6-8 minut.
4
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1-1/4 godziny. Uderz ciasto w dół; zagnieść cztery do pięciu razy. Uformuj dwa bochenki i włóż do natłuszczonej formy o średnicy 8 cali. x 4 cale patelnie do chleba. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Posmaruj masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6
Piec w temperaturze 375° przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Wyjmij z foremek i ostudź na metalowej kratce.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn