Chleb Czteroziarnisty
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na ciasto, więc spróbuj chleba z czterema ziarnami. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 133 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 32. Mieszanka bardzo ciepłej wody, mąki, szybko gotującego się owsa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczenie Chleba: Herbed Ciasto Chleb, Cheddar Ciasto Chleb, oraz Chleb Serowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać 3 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, cukier, sól, soda oczyszczona i drożdże.
Dodać mleko i wodę. Beat mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, aż do zwilżenia. Beat na średniej prędkości 3 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Wymieszaj z mąką pełnoziarnistą, kiełkami pszenicy, owsem i wystarczającą ilością pozostałej mąki uniwersalnej, aby uzyskać sztywne ciasto.
Smar 2 (8x4-inch) Patelnie bochenkowe z skracaniem lub sprayem do gotowania; posypać mąką kukurydzianą. Dziel ciasto równomiernie między patelniami. Z mąką ręce, klepać szczyty bochenków do okrągłego.
Posypać mąką kukurydzianą. Przykryć; niech wzrosnąć w ciepłym miejscu o 30 minut lub aż ciasto jest o 1 cal poniżej wierzchołków patelni.
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Piec około 25 minut lub do bochenków są jasnobrązowe.
Wyjąć z patelni do regału chłodzącego; schłodzić.