Chleb czosnkowy z serem szwajcarskim
Chleb czosnkowy z serem szwajcarskim to wegetariański przystawka lakto-owo . Jedna porcja zawiera 387 kalorii , 15 g białka i 14 g tłuszczu . Za 61 centów za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 10 osób. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, 6 ząbków czosnku, żółtka jaja i wody. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj Panini z szynką i serem szwajcarskim z pieczarkami i jarmużem , Grillowaną kanapkę z szynką i serem szwajcarskim oraz Quiche z boćwiną i pieczarkami, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W misce wymieszaj 1 szklankę mąki pszennej, 1 szklankę mąki pełnoziarnistej, płatki ziemniaczane, drożdże i sól.
Dodaj mleko i masło; ubijaj przez 2 minuty.
Dodaj jajka i czosnek; ubijaj przez 2 minuty. Dodaj pozostałą mąkę pełnoziarnistą i mąkę pszenną w ilości wystarczającej do uzyskania miękkiego ciasta. Przełóż na posypaną mąką powierzchnię i ugniataj przez 4 minuty.
Posyp serem i zagniataj jeszcze 2 minuty, aż masa będzie gładka i elastyczna.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby natłuścić wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość, około 1 godziny. Uderz ciasto pięścią. Podziel na pół i uformuj z każdej połówki kulkę.
Ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia; spłaszczyć do średnicy 18 cm. Ostrym nożem zrobić trzy równoległe nacięcia o głębokości około 1,2 cm na wierzchu każdego bochenka. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 30 minut. Ubić żółtko z wodą; posmarować bochenki.
Piecz w temperaturze 190°C przez 30–35 minut lub do uzyskania złocistego koloru. Ostudź na kratce.