Chleb Czekoladowy
Chleb czekoladowy to wegańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 38 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ciepłej wody, drożdże instant, kakao w proszku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Więcej o zdrowym chlebie w pięć minut dziennie: czekoladowe Espresso chleb pełnoziarnisty, Maszyna Do Chleba Migdałowo-Czekoladowy Chleb, oraz Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową.
Instrukcje
Mąkę, sól, drożdże, cukier, kakao, olej słonecznikowy i wodę połączyć w dużej misce. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką, aż do uzyskania miękkiego ciasta.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię. Zagnieść przez pięć minut, aż będzie gładka i elastyczna.
Podziel ciasto na pół i zwiń każdą połowę w kulkę.
Umieścić oba na blasze do pieczenia.
Wytnij krzyżujące się wzory na szczytach i przykryj ręcznikiem kuchennym.
Niech wzrosną do podwójnej wielkości.
Piec w temperaturze 425 stopni F (220 stopni C) przez 35 minut.