Chleb Cukiniowy VI
Przepis na Chleb Cukiniowy VI można przygotować w około 1 godzinę i 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka, 16 g tłuszczu i łącznie 444 kalorie. Ten wegetariański przepis bez nabiału i lakto ovo serwuje 6 dań i kosztuje 87 centów za porcję. Kilku osobom bardzo smakowało to śniadanie. Ten przepis polubiło 44 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, cukru, jajek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 40%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ulubiony chleb cukiniowy szefa kuchni w porze drzemki (lub babeczki z cukinią), Chleb z cukinii i Chleb z cukinii.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść formę do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali. Przesiej mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i cynamon.
W dużej misce ubijaj jajka z cukrem przez 10 minut. Stopniowo dodawaj olej i ubijaj jeszcze przez dwie minuty.
Wymieszaj ekstrakt z cytryny, cukinię i orzechy pekan. Złóż mieszaninę mąki, aż będzie równomiernie zwilżona; nie przesadzaj.
Wlać ciasto do przygotowanej formy.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek bochenka będzie sucha.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Chleb Z Cukinii bardzo dobrze komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Wagner Vineyards Riesling Ice. Oceniającym podoba się, z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 31 dolarów za butelkę.
![Wagner Winnice Riesling Ice]()
Wagner Winnice Riesling Ice
Delikatnie naciskając zamrożone winogrona, wydobywamy tylko sok, pozostawiając wodę w postaci lodu. Rezultatem jest luksusowe, pełne wino deserowe. Aromatyczny i pikantny, każdy łyk eksplodował żywą owocowością i pozostawiał żywy, długotrwały finisz.