Chleb Cheddar Chipotle na kamieniu do pizzy
Cheddar Chipotle chleb na kamieniu pizzy może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 99 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 581 kalorii. Jeśli masz ciepłą wodę, cukier, paprykę chipotle w sosie adobo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chleb Kukurydziany Chipotle Z Serem Cheddar I Zieloną Cebulką, Kamienna kasza mielona z Chorizo i serem Cheddar, oraz Pizza Quinoa z owocami Pestkowymi, Jalapenos i queso Fresco.
Instrukcje
Drożdże posypać 3 szklankami ciepłej wody w małej misce i wymieszać z cukrem. Woda nie powinna być większa niż 100 stopni F (40 stopni C).
Odstawić na 5 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę.
Połączyć 4 szklanki mąki i soli w dużej misce. Wymieszaj drożdże, aby uformować miękkie ciasto. Odstawić na 15 minut, aby mąka wchłonęła płyn.
Dodać mąkę 1 szklankę na raz, mieszając, aż ciasto będzie bardzo gładkie. (Jeśli ciasto jest zbyt sztywne, aby ręcznie wymieszać, obrócić je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść w pozostałej mące.)
Pozostawić ciasto na dodatkowe 15 minut.
Nasiona chiles, w razie potrzeby, i puree papryki chipotle w adobo.
Zmiękczony twarożek pokroić w kostkę. Zagnieść chipotle puree, kostka ser śmietankowy, ser Cheddar, i tarty parmezan do ciasta, aż w pełni włączone.
Umieść ciasto w naoliwionej misce i obróć do płaszcza. Przykryć lekką szmatką i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 95 stopni F (27 do 35 stopni C)), aż podwoi się objętość, około 40 minut. Rozwałkuj ciasto i wyrabiaj je kilka razy. Przykryć i odstawić ponownie, aż podwoi się, o 30 minut.
Umieść kamień do pizzy w piekarniku na środkowym stojaku. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Lekko odkurzyć skórkę do pizzy lub tył blachy do pieczenia z mąką kukurydzianą.
Użyj ząbkowanego noża, aby podzielić ciasto na cztery równe kawałki. Uformuj bochenki w okrągłe kulki i umieść kulki na skórce z mąki kukurydzianej. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić na 10-20 minut.
Przesuń bochenki ze skórki lub blachy do pieczenia na gorącym kamieniu do pieczenia i piec, aż chleb będzie złoty i bochenki dźwięk puste po dotknął na dole, o 20 do 30 protokół.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Casan Emma Chianti Classico. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Casa Emma Chianti Classico]()
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico D. O. C. G to eleganckie wino z bukietem kwiatów i nutami wiśni. Ma zrównoważoną świeżość, dobrą strukturę i aksamitne taniny. Starzony przez 1 rok w 500-litrowych beczkach, ma intensywny rubinowy czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Dzięki trwałemu wykończeniu z dobrą kwasowością i mineralnością idealnie nadaje się do łączenia z makaronem i wędlinami.