Chleb Bezglutenowy 5 Ziaren

Chleb Bezglutenowy 5 Ziaren
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 689 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona lnu, dodatkowe nasiona sezamu, skrobię ziemniaczaną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Chleb Słonecznikowy Bez Ziaren Bez Orzechów {Bez Cukru I Glutenu}, Chleb Bananowy (Bez Ziarna, Bez Glutenu, Paleo, Primal), oraz Chleb z pomidorów wiśniowych, oliwek i tymianku Focaccia (bezglutenowy i zbożowy).

Instrukcje

1
Tłuszcz i mąka ryżowa chleb 9x5 pan.In miska miksera elektrycznego przesiać razem mąkę ryżową, sorgo, jeśli używasz, skrobia z tapioki, skrobia ziemniaczana, guma guar, proszek do pieczenia, drożdże i sól. Zmiel quinoa, migdały, nasiona lnu, słonecznika i sezamu i dwie łyżki nasion chia w czystym młynku do kawy, aż bardzo dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Guma GuarGuma Guar
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Nasiona ChiaNasiona Chia
Siemię LnianeSiemię Lniane
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
SorgoSorgo
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wymieszaj z suchymi składnikami na małej prędkości, aż dobrze się połączą i nie pozostaną grudki.Wymieszaj pozostałe dwie łyżki nasion chia w 1/2 szklanki wody. Trzy minuty później dobrze wymieszać i ustawić aside.In średnia miska ubić jajka, 3/4 szklanki ciepłej wody, oliwa z oliwek, miód, ocet, i melasa, jeśli używasz, aż dobrze połączone. Wymieszać mieszankę chia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona ChiaNasiona Chia
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj w jednym zrzutu do suchych składników, a następnie ubijaj średnio-wysoko przez 4 minuty, scaping w dół w razie potrzeby.
4
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Rozprowadzić równomiernie mokrą szpatułką, przeciąć środek ostrym nożem i posypać pozostałymi nasionami sezamu, jeśli chcesz.Wyrastaj ciasto przez około 45 minut, aż ledwo dotrze do górnej części patelni.(Wznoszę mój nad miską wrzącej wody z regałem chłodzącym na górze, w kuchence mikrofalowej, bardzo skutecznie i zajmuje to tylko 20 do 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Piec w temperaturze 350 stopni w nagrzanym piekarniku przez 45 do 60 minut, aż góra będzie średnio brązowa, a temperatura wewnętrzna wynosi od 208 do 210 stopni.Pozostawić do ostygnięcia przed krojeniem ząbkowanym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

2Batoniki toffi Heathaktywne suche drożdżeaktywne suche drożdże23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanektar z agawy lub 2 łyżki miodunektar z agawy lub 2 łyżki miodu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCrostini z czosnkiem, opcjonalnieCrostini z czosnkiem, opcjonalnie1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka z brązowego ryżu (lub 1/2 szklanki brązowego ryżu 1/4 szklanki sorgo)mąka z brązowego ryżu (lub 1/2 szklanki brązowego ryżu 1/4 szklanki sorgo)571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.nasiona chia, podzielone (cztery łyżki stołowe)nasiona chia, podzielone (cztery łyżki stołowe)2jaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenasiona lnunasiona lnu2Batoniki toffi Heathguma guarguma guar23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamelasa (lub nie, jeśli nie lubisz lekko słodkiego chleba)melasa (lub nie, jeśli nie lubisz lekko słodkiego chleba)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweskrobia ziemniaczanaskrobia ziemniaczana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 pełnoziarniste duże pity o średnicy około 8 cali, podgrzane4 pełnoziarniste duże pity o średnicy około 8 cali, podgrzane1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 uncji posiekanej szczypiorku5 uncji posiekanej szczypiorku23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladodatkowe nasiona sezamu (opcjonalnie)dodatkowe nasiona sezamu (opcjonalnie)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenasiona słonecznikanasiona słonecznika591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweskrobia z tapiokiskrobia z tapioki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda, temperatura pokojowawoda, temperatura pokojowa1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda, w temperaturze 115 stopniwoda, w temperaturze 115 stopni
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn