Chleb bananowy Nana

Chleb bananowy Nana
Need a wegetariański posiłek poranny? Chleb bananowy babci może być świetnym przepisem, aby spróbować. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. Ten przepis służy 30. Mieszanka soku z cytryny, cukru granulowanego, mocno brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Chleb bananowy Nana, Ciasto bananowe Nany z solonym karmelem maślanym, oraz Nana ' s date Nut Bread dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przesiać razem pierwsze 4 składniki w dużej misce. Rozgnieść banany z sokiem z cytryny w małej misce. (Chcesz trochę tekstury jak pół-lumpy puree ziemniaczanego.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
ZiemniakZiemniak
BananBanan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ubij masło i następne 3 składniki przy niskiej prędkości za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego 1 minutę lub do połączenia. Zwiększ prędkość do średniej i pokonaj 1 1/2 do 2 minut lub do lekkiego i puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
4
Dodaj jajka, 1 na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu, zatrzymując się, aby zeskrobać miskę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Mieszankę mąki dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Dodać mieszaninę bananów, ubijając aż do wymieszania ciasta (nie dłużej niż 10 sekund).
Składniki, których będziesz potrzebować
BananBanan
7
Wlać ciasto do dobrze maślanej i mąki 8-x 4-calowy bochenek patelni, i umieścić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
8
Piec w 350 przez 55 do 60 minut lub aż długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Wyjąć z patelni do stojaka z drutu i ostudzić 50 minut. Owinąć w folię (nadal będzie ciepłyto pomaga chlebowi pozostać wilgotny) i przechowywać w temperaturze pokojowej do 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn