Chleb bananowy mamy
Chleb bananowy mamy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką jajka, banany, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj chleb bananowy, jak zrobić chleb bananowy / szybki chleb bananowy, chleb bananowy bez jaj , jak zrobić wegański chleb bananowy, oraz Chleb bananowy - możesz zrobić chleb bananowy w domu, jest łatwy do zrobienia i smakuje wspaniale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Obficie posmaruj patelnię bochenkową o wymiarach 9x5 cm z 2 łyżeczkami masła.
Wymieszać 1 łyżkę cukru z 1 łyżeczką cynamonu w małej misce i wlać mieszaninę do maślanej patelni. Zakręć i dotknij patelni, aby rozprowadzić cukier cynamonowy na całej wewnętrznej stronie patelni, aż do obręczy.
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, 1 łyżeczkę cynamonu i gałkę muszkatołową. W dużej misce do mieszania, ubić 1/2 szklanki masła z 1 szklanką cukru, aż kremowy; ubić w jajkach, jeden po drugim, aż dokładnie włączone. Wymieszać z puree bananowym i mlekiem.
Wymieszać w mieszaninie mąki tylko do dokładnie zwilżonej (kilka bryłek jest w porządku) i zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię bochenka.
Wierzch ciasta posypać jeszcze 1 łyżeczką cukru.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka bochenka wyjdzie czysta, około 1 godziny.
Ostudzić na patelni na 10 minut przed wyjęciem, aby zakończyć chłodzenie na stojaku z drutu.