Chleb bananowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 179 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj chleb bananowy, jak zrobić chleb bananowy / szybki chleb bananowy, chleb bananowy bez jaj , jak zrobić wegański chleb bananowy, oraz Chleb bananowy - możesz zrobić chleb bananowy w domu, jest łatwy do zrobienia i smakuje wspaniale dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przesuń stojak piekarnika do niskiej pozycji, aby szczyty patelni znajdowały się w środku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Piekarnik rozgrzać do 177°. smar DNA tylko 2 patelnie Bochenek, 8 1 / 2x4 1 / 2x2 1/2 cala, lub 1 patelnia Bochenek, 9x5x3 cale.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
3
Wymieszać cukier i masło w dużej misce. Wymieszać jajka, aż dobrze się wymieszają.
Dodać banany, maślankę i wanilię. Beat until smooth. Wymieszać z mąką, sodą oczyszczoną i solą tylko do zwilżenia. Wymieszać z orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Maślanka
Banan
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Orzechy
Sól
5
Wlać do patelni.
6
Piec 8-calowe bochenki około 1 godziny, 9-calowy Bochenek około 1 1/4 godziny, lub aż wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty. Fajne 10 minut. Poluzuj boki bochenków z patelni; usuń z patelni i umieść górną stronę na stojaku z drutu. Ostudzić całkowicie, około 2 godzin, przed krojeniem. Owinąć szczelnie i przechowywać w temperaturze pokojowej do 4 dni lub przechowywać w lodówce do 10 dni.