Chiński kotlety wieprzowe może być dobry przepis, aby poszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 9,23 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 56g białka, oraz 24g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz zmielony imbir, pieprz, mieszankę przypraw i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Niewiele osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chińskie Kotlety Wieprzowe, Chińskie Kotlety Wieprzowe, oraz Kotlety Wieprzowe Po Chińsku.
Instrukcje
1
W misce wymieszaj sos sojowy, brązowy cukier, sok z cytryny, olej roślinny, imbir i czosnek w proszku. Odstawić część mieszanki w osobnej misce do marynowania podczas gotowania. Kotlety wieprzowe przebić widelcem po obu stronach, włożyć do dużej plastikowej torebki i przykryć pozostałą mieszaniną marynaty. Przechowywać w lodówce 6 do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzej grill na duże ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Lekko nasmarować ruszt grillowy. Wyrzucić marynatę, i grill kotlety wieprzowe 6 do 8 minut na stronie, lub do pożądanej doneness, marynowanie często z zarezerwowanej części marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.