Chińskie Bułeczki Wieprzowe (Cha Siu Bao)
Przepis Chińskie bułeczki wieprzowe (Cha Siu Bao) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 388 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Mieszanka proszku do pieczenia, mąki, oleju sezamowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Slow Cooker Chinese Pork vel char siu Pork, Chińskie Pieczone Bułeczki Wieprzowe, oraz Chińskie bułeczki wieprzowe z grilla (Char Siu Bao) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1/4 szklanki cukru w 1 3/4 szklanki ciepłej wody, a następnie dodać drożdże.
Odstawić na 10 minut lub aż mieszanina będzie spieniona. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do dużej miski. Wymieszać 2 łyżki skracania i mieszaninę drożdży; dobrze wymieszać.
Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne.
Umieść ciasto w wysmarowanej misce i przykryj arkuszem folii spożywczej.
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez około 2 godziny, lub aż do potrojenia luzem.
Pokroić wieprzowinę w paski o grubości 2 cali. Użyj widelca, żeby go nakłuć. Marynować przez 5 godzin w mieszaninie z 1 1/2 łyżki jasnego sosu sojowego, 1 1/2 łyżki sosu hoisin i 1 łyżeczki słodkiego sosu sojowego. Grillować wieprzowinę do ugotowania i zwęglenia.
Pokrój pieczony port w kostkę 1/2 cala.
Połącz 1 1/2 łyżki cukru, 1 1/2 łyżki sosu sojowego, sos ostrygowy i 1 szklankę wody w rondlu. Doprowadzić do wrzenia.
Zmiksować skrobię kukurydzianą z 2 1/2 łyżki wody; dodać do rondla i mieszać aż zgęstnieje.
Wymieszać 2 łyżki smalcu lub skracania, olej sezamowy i biały pieprz. Ostudzić i wymieszać z pieczoną wieprzowiną.
Ciasto wyjąć z miski i zagnieść na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aż będzie gładkie i elastyczne.
Ciasto rozwałkować na długą bułkę i podzielić na 24 kawałki. Spłaszczyć każdy kawałek dłonią, tworząc cienkie koło. Środek okręgu powinien być grubszy niż krawędź.
Jedną porcję nadzienia wieprzowego umieścić na środku każdego koła ciasta. Owinąć ciasto, aby zamknąć nadzienie. Uszczypnij krawędzie, aby uformować bułkę.
Odstawić bułki na 10 minut.
Bułki na parze przez 12 minut.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. The Winery of Good Hope Bush Vine Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc]()
Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc
Chenin jest niezwykle wszechstronnym winogronem, zdolnym do wytwarzania doskonałych win w wielu różnych odmianach, od późnych zbiorów po słomkowe wino do klasycznego wytrawnego Chenin, a nawet Méthode Champenoise. Ten przykład to cudownie żywy, intensywny, owocowy i pięknie wyważony wytrawny Chenin Blanc. Aromaty zielonych jabłek i białej brzoskwini zapraszają do soczystego, ale napiętego podniebienia. Głębia owoców jest tym, co wyróżnia to wino. Wykazuje dużą trwałość smaku i świeżości, która utrzymuje się na podniebieniu długo po tym, jak wino zniknie. Bardzo indywidualny charakter tego wina sprawia, że jest idealnym towarzyszem ciepłych letnich dni i długich, spokojnych wieczorów.