Chińskie Bułeczki Na Parze Z Nadzieniem Mięsnym
Chińskie bułeczki na parze z nadzieniem mięsnym to przepis bezglutenowy i bezmleczny, składający się z 24 porcji. Jedna porcja zawiera 38 kalorii, 3 g białka i 3 g tłuszczu. Za 20 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka korzenia imbiru, soli, wody i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Allrecipes ma 89 fanów. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre w bardzo przystępnej cenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Podobne przepisy obejmują Mantou (chińskie bułeczki na parze), chińskie bułeczki z kremem na parze i chińskie bułeczki ananasowe z nadzieniem z pieczonej wieprzowiny.
Instrukcje
Ugotuj posiekaną wieprzowinę w woku na średnim ogniu. Po 3 minutach gotowania dodaj pokrojone krewetki, jeśli chcesz. Gotuj, aż wieprzowina przestanie być różowa.
Odcedzić, doprawić solą i odstawić do wystygnięcia.
Wymieszaj zieloną cebulę, imbir, sos sojowy, wino ryżowe, olej, cukier i pieprz. Wmieszać mięso mielone. Dolać wodę i dokładnie wymieszać. Schładzamy w zamrażarce przez 2 godziny lub w lodówce przez noc, aby stwardniało i połączyło smaki.
Przygotuj ciasto na chińskie bułeczki na parze.
Rozwałkuj każdy na okrąg (jak opakowania Won-Ton). Na środek każdego koła nałóż 1 łyżkę przygotowanej mieszanki mięsnej i zawiń ciasto wokół nadzienia.
Połóż szwy na kwadratach z papieru woskowanego.
Odstawić do podwojenia objętości, około 30 minut.
Zagotuj wodę w woku i zmniejsz ogień do średniego; woda powinna się nadal gotować.
Połóż talerz do gotowania na parze na małej metalowej kratce pośrodku woka.
Przenieś tyle bułek na papier woskowany, ile wygodnie zmieści się na płycie do gotowania na parze, pozostawiając 1 do 2 cali między bułkami. Pomiędzy płytą parową a wokiem należy pozostawić co najmniej 2 cale odstępu. Przykryj wok pokrywką. Bułeczki gotuj na parze nad wrzącą wodą przez 15 do 20 minut.
ZDEJMIJ POKRYWĘ ZANIM wyłączysz ogrzewanie, w przeciwnym razie woda będzie kapać z powrotem na powierzchnię bułki i tworzyć żółtawe „pęcherzyki” na powierzchni bułki. Kontynuuj gotowanie na parze partii bułek, aż wszystkie będą ugotowane.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Bułkę na parze można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Taittinger Taittinger Collection autorstwa Sebastiao Salgado. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 320 dolarów.
![Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado]()
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Pięknie intensywne aromaty kwiatowe, ze śladami wiciokrzewu, obfitych rodzynek, pikantnych, miodowych owoców i renkólowych śliwek. Świeże, tłuste i delikatne smaki pomagają zachować równowagę i bogactwo wina. Produkowane z wyselekcjonowanych winogron Chardonnay i Pinot Noir, uprawianych w najlepszych mikroklimatach Szampanii. Chardonnay zbiera się z Grand Cru w Côte des Blancs, a Pinot Noir z Grand Crus w Montagne de Reims i na skraju Vallée de la Marne. Po zbiorach winogrona są natychmiast tłoczone w tłoczniach w winnicach. Pierwsze tłoczenie to wyłącznie sok użyty do tego wina. Mieszanie następuje po pierwotnej fermentacji, a końcowe cuvée kończy się wtórną fermentacją w butelce w chłodnych piwnicach Taittinger. O Sebastião SalgadoSebastião Salgado urodził się w 1944 roku w Aimorés w Brazylii. Dorastając w rodzinie ośmiorga dzieci na farmie rodziców, fascynował go otaczający go świat przyrody, począwszy od spacerów po lesie, patrzenia ze szczytów wzgórz i słuchania pociągów przewożących lokalne minerały. Po ukończeniu szkoły ekonomicznej Sebastião zdecydował się zmienić karierę i zostać fotografem, skupiając się na swojej miłości do natury. Fotografie Sebastião Salgado wyrażają tragedie ludzkie i środowiskowe, a mimo to zawsze udaje mu się odnaleźć niezwykłe piękno, dając w ten sposób promyk nadziei. Jego prace skupiają się na różnorodności biologicznej planety, podkreślając to, co nie zostało przekształcone przez człowieka. Fotografia wybrana do kolekcji Taittinger jest wypowiedzią tego, co najbardziej uniwersalne i oryginalne: życia, prostego i spokojnego.