Chiński Kurczak Migdałowy

Chiński Kurczak Migdałowy
Przepis chiński kurczak migdałowy można zrobić w około 35 minut. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,63 USD za porcję. To danie główne ma 468 kalorii, 27g białka, oraz 37g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką sherry, sól, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 41 smakoszy i kucharzy. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 61%. Spróbuj Chińskie Tofu Migdałowe, Chińskie Ciasteczka Migdałowe, oraz Chińskie Ciasteczka Migdałowe dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Wymieszaj sos sojowy, sól, skrobię kukurydzianą i sherry w dużej misce. Dodaj kurczaka; przykryj i wstaw do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Podgrzej 1 1/2 szklanki oleju arachidowego na dużej, głębokiej patelni. Smażyć migdały na oleju na złoty kolor, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
( 23)( 23)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Odcedź smażone migdały na ręczniku papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Odcedź wszystkie oprócz 3 łyżek oleju z patelni. Dodaj grzyby, pędy bambusa, seler, cebulę i kasztany wodne. Gotuj i mieszaj warzywa przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Wyjmij z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Rozgrzej 1/4 szklanki oleju na patelni. Gotuj i mieszaj marynowanego kurczaka w gorącym oleju, aż nie będzie już różowy na środku, a soki będą klarowne, 3 do 5 minut. Dodaj ugotowane warzywa, wywar z kurczaka i zarezerwowaną mieszankę sosu sojowego; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 1 do 2 minut. Przed podaniem dodaj smażone migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
( 23)( 23)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Schloss Johannisberg Gelblack Riesling. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Schloss Johannisberg Gelblack Riesling
Schloss Johannisberg Gelblack Riesling
Genialny cytrynowy żółty. Nos jest młody z białymi kwiatami, zmieloną skórką cytryny i gruszkami. Podniebienie jest jędrne i świeże, dobrze zbalansowane z chrupiącą kwasowością. Złożony, wyjątkowo zrównoważony i wyrafinowany.Dobrze komponuje się z sałatkami i pieczonym kurczakiem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn