Chińska zupa gorąco-kwaśna

Chińska zupa gorąco-kwaśna
Chińska zupa na gorąco i na kwaśno wymaga mniej więcej 25 godzin od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. Na $2.96 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, grzyby, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest dobre. Podobne przepisy to Zupa gorąco-kwaśna, Chińska zupa gorąco-kwaśna, oraz Chińska Zupa Hot & Sour.

Instrukcje

1
Wrzucić wieprzowinę z ciemnym sosem sojowym w misce, aż wieprzowina jest dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemny Sos SojowyCiemny Sos Sojowy
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Grzyby Czarne i ucho drzewa namoczyć w 3 szklanki wrzącej-gorącej wody w innej misce (woda powinna pokrywać grzyby), odwracając czarne grzyby od czasu do czasu, aż zmiękną, o 30 protokół. (Uszy drzew znacznie się rozszerzą.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wyciąć i wyrzucić łodygi z czarnych grzybów, następnie wycisnąć nadmiar płynu z kapsli do miski i cienko pokroić kapsle.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Usunąć uszy drzewa z miski, rezerwując płyn, i odciąć wszelkie twarde nubs. Jeśli Duże, wyciąć uszy drzewa na kawałki wielkości ukąszenia. Wymieszać 1/4 szklanki płynu do namaczania grzybów (resztę wyrzucić) ze skrobią kukurydzianą w małej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
W międzyczasie moczyć pąki lilii w około 1 szklance ciepłej wody, aż zmiękną, około 20 minut, a następnie odcedzić. Obetnij twarde końcówki pąków lilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Pokrój pąki lilii na pół w poprzek, a następnie rozerwij każdą połówkę wzdłuż na 2 lub 3 strzępy.
7
Przykryć pędy bambusa zimną wodą o 2 cale w małym rondlu, a następnie doprowadzić do wrzenia (aby usunąć gorycz) i osuszyć na sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pędy BambusaPędy Bambusa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
8
Wymieszaj octy, lekki sos sojowy, cukier i sól w innej małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Sos SojowyLekki Sos Sojowy
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Podgrzać wok na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje w ciągu 1 do 2 sekund od kontaktu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Wlać olej z orzeszków ziemnych po stronie woka, a następnie zawirować olej, przechylając wok, aby pokryć boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Dodać wieprzowinę i smażyć, aż mięso zmieni kolor, około 1 minuty, następnie dodać czarne grzyby, uszy drzew, pąki lilii i pędy bambusa i stir-fry 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pędy BambusaPędy Bambusa
GrzybyGrzyby
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
12
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać tofu. Wróć do wrzenia i dodaj mieszaninę octu. Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, a następnie dodaj do bulionu i wróć do wrzenia, mieszając. (Ciecz zgęstnieje.) Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
OcetOcet
BulionBulion
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
13
Jajka ubić widelcem i dodać kilka kropli oleju sezamowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
JajkoJajko
14
Dodać jajka do zupy w cienkim strumieniu, mieszając powoli w jednym kierunku łyżką. Wymieszać z białym pieprzem, następnie skropić pozostałym olejem sezamowym i podzielić na 6-8 misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Olej SezamowyOlej Sezamowy
JajkoJajko
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Posypać szalotki i kolendry przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn