Chipsy Ziemniaczane Pokryte Czekoladą
Chipsy ziemniaczane pokryte czekoladą to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Jedna porcja zawiera 1295 kalorii, 13g białka, oraz 87 g tłuszczu. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 145 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Spróbuj Chipsy Ziemniaczane Pokryte Czekoladą, Chipsy Ziemniaczane W Czekoladzie, oraz Lody kukurydziane z solonym karmelem + chipsy ziemniaczane w czekoladzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść czekoladę w bezpiecznej misce mikrofalowej. Przykryj woskowanym papierem i włącz kuchenkę mikrofalową przez 30 sekund. Wymieszaj czekoladę. Jeśli cała czekolada nie stopiła się całkowicie, Kontynuuj podgrzewanie w mikrofalówce i mieszanie w 10-sekundowych odstępach, aż czekolada będzie całkowicie stopiona i gładka. Wymieszać przez minutę, aby lekko ostygnąć.
Otwórz worki żetonów i uporządkuj pełne żetony z połamanych kawałków. Jeśli robisz je na imprezę, możesz zachować zepsute na podjadanie przed imprezą.
Żetony Dip, aby pokryć połowę do trzech czwartych powierzchni.
Wyjąć z czekolady i niech nadmiar kapać z powrotem do miski, a następnie ustawić do wyschnięcia na pergaminie wyłożone blachy do pieczenia w chłodnym miejscu. W zależności od pogody i ciepła/wilgotności w Twoim domu pełne wyschnięcie może potrwać do 2 godzin. Jeśli jesteś w pośpiechu, możesz umieścić chipsy w lodówce na 5 do 10 minut, aby przyspieszyć proces. Najlepiej po spożyciu od razu. Jak tylko wióry są ustawione, przechowuj w woskowanej puszce wyłożonej papierem, dodając dodatkowy papier woskowy dla każdej warstwy.