Chipsy ze słodkich ziemniaków z żurawiną Aïoli
Słodkie chipsy ziemniaczane z żurawiną Aïoli może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 50 i kosztuje 6 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 34 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, musztardę dijon, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Lekkie jak powietrze chipsy ziemniaczane ze słodką dymną papryką i kminkiem Aioli, Ramen Sliders i Ketchup Kimchi z chipsami ziemniaczanymi i Srirachan Aioli, oraz Lulu ' s Sweet Potato Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 177°. Linia 2 płytkie patelnie do pieczenia z folią.
Słodkie ziemniaki obrać ze skórki.
Pokroić w cienkie plasterki; wymieszać z oliwą z oliwek. Układaj, nie dotykając, na patelniach.
Piec około 40 minut lub aż chipsy ziemniaczane są chrupiące. (
Piec, aż będą tak ostre, jak chcesz.)
Tymczasem, w małej misce, wymieszać składniki aïoli. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Podawać chipsy z aioli do zanurzenia.