Chipsy Rzodkiewki
Chipsy rzodkiewki to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przystawka. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 15 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 25 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz grubą sól, rzodkiewki, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Musangchae, Sałatka Daikon (Biała Rzodkiewka), Jak Koreańska Rzodkiewka Kimc, Rzodkiewka Liść / Rzodkiewka Top Pesto, oraz Suran chips lub Elephant foot yam chips, jak zrobić Suran chips dla podobnych receptur.
Instrukcje
W frytkownicy lub ciężkim rondlu podgrzać olej o średnicy od 2 do 3 cali do 325 ° F.
Użyj krajalnicy mandoline lub bardzo ostrego noża, aby pokroić rzodkiewki na bardzo cienkie plasterki.
Umieścić w rondlu 2-quart, i przykryć wodą.
Podgrzać do wrzenia. Gotować na dużym ogniu 4 do 5 minut lub aż plastry rzodkiewki są przezroczyste, a skórki są jaśniejsze odcień różu.
Odcedzić plastry rzodkiewki w durszlaku.
Smażyć plasterki rzodkiewki w gorącym oleju w co najmniej 2 partiach 8 do 10 minut lub aż pęcherzyki prawie całkowicie przestaną się formować, gdy plasterki rzodkiewki zostaną zanurzone w gorącym oleju. Plasterki rzodkiewki będą głęboko złocisto brązowe.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i przed podaniem doprawić solą.