Chipsy Pita z kawiorem z bakłażana
Chipsy Pita z kawiorem z bakłażana wymagają około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 52 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, pieprz, kapary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przyprawiony Hummus Z Bakłażana W / Chipsy Pita, DIP Z BAKŁAŻANA I BABKI Z CHIPSAMI KMINKU PITA (BORONIA), oraz Sałatka z pieczonych bakłażanów z chipsami Pita i sosem jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować chipsy pita, podziel pitas; pokrój każdą połowę na 8 klinów.
Umieścić kliny w jednej warstwie na blasze pokrytej natryskiem do pieczenia; pokryć kliny natryskiem do gotowania.
Posypać 1/4 łyżeczki soli.
Piec w 350 przez 15 minut lub do lekko rumiane.
Aby przygotować kawior, umieść połówki bakłażana, pokrój boki w górę, na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Lekko płaszcz bakłażana w sprayu do gotowania, i broil 15 minut lub do miękkości.
Wyjąć z piekarnika. Ostudzić na patelni przez 10 minut; obrać. Grubo posiekać miąższ; umieścić w średniej misce.
Dodać natkę pietruszki i 8 kolejnych składników (przez czosnek), mieszając do wymieszania.
Udekorować gałązkami pietruszki; podawać z chipsami pita i klinami cytryny, w razie potrzeby.