Chipsy jabłkowe ze słodkim dipem jogurtowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj chipsów jabłkowych ze słodkim dipem jogurtowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 182 kalorie, 8G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, jabłko granny smith, syrop klonowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chipsy jabłkowe z solonym karmelowym dipem jogurtowym, {5 minut} Chili przyprawione słodkie chipsy ziemniaczane z greckim jogurtem Dip z serem pleśniowym, oraz Dip jogurtowo-Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1 stojak na górze i 1 w dolnej pozycji i rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Linia 2 duże ciężkie blachy do pieczenia z pergaminem. Lekko pokryć pergamin nieprzywierającym sprayem.
Do polewy: w małej misce wymieszaj cukier, cynamon i sól do wymieszania.
W przypadku chipsów jabłkowych: Stań każde jabłko w pozycji pionowej.
Wytnij 1/4 cala pionowo z prawej i lewej strony każdego jabłka. Ustaw mandolinę lub krajalnicę v do cięcia plastrów o grubości 1/16 cala.
Umieść 1 jabłko, przycięte bokiem w dół, na krajalnicy.
Pokrój plastry, aż rdzeń jabłka zostanie odsłonięty. Obróć jabłko i odetnij plastry z pozostałej strony, aż rdzeń zostanie odsłonięty. Ułóż plasterki jabłka w jednej warstwie na jednej z blach do pieczenia. Powtórz z drugim jabłkiem.
Opuszkami palców obficie posypać plasterki jabłka polewą.
Piec, aż krawędzie zwijają się i chipsy są złote i czuć ostry, 40 do 45 protokół. Wyciągnij pergamin z jabłkami na powierzchnię roboczą i całkowicie ostudzić, 20 do 30 minut (chipsy będą chrupiące więcej, jak ostygną).
Do dip: w średniej misce, wymieszać jogurt, syrop klonowy, wanilia i sól do wymieszania. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Podawać dip obok chipsów jabłkowych.