Chipotle Sos Żurawinowy
Chipotle sos żurawinowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru, sok z cytryny, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z sosem Chipotle-żurawina, Indyk Tostadas z sosem żurawinowym Chipotle, oraz Mostek wolnoopadający z sosem żurawinowym Chipotle.
Instrukcje
Umieścić chiles w średnim rondlu filledwith wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć tomedium ciepła i gotować na wolnym ogniu, aż chiles są miękkie, dodając więcej wody w razie potrzeby, aby utrzymać chilessubmerged, 1 do 11/2 godzin, w zależności od suchości chiles.
Połącz zmiękczone Chipotle, żurawinę, cukier i sok z cytryny w rondlu heavymedium i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Kontynuuj gotowanie aż żurawina zacznie pękać, mieszającokólnie, około 5 minut. Wymieszaj czosnek, cynamon i kminek. Gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgrzytnie i smaki stopić, mieszającczęsto, o 5 protokół. Super.
Usuń Chipotle. Łodyga i nasiona.Mielone chiles i powrót do sosu żurawinowego; mieszać do dystrybucji. Kryj się i wyluzuj. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
* Można znaleźć w sklepach z żywnością specjalistyczną, sklepach z żywnością naturalną i rynkach łacińskich.
Suszone chipotle chiles płótno według marki, z niektórych jest więcejpodstawa niż inne. Szukaj chiles, które giveslightly po naciśnięciu między palcem wskazującym thumband. Chiles, które są twarde może nieczęsto wystarczająco gotowane w wodzie.